top of page
_8101563 1.png

Bröllop

Lilla paketet 

I det lilla paketet ingår porträttfotografering på brudparet vid valfri tid under dagen. Ungefär 100 bilder levereras.

12.000:-

Mellan-paketet

Mellanpaketet inkluderar porträtt-fotografering, förberedelser inför vigseln, vigsel och gratulationer utanför kyrkan.  Ungefär 300 bilder levereras.

18.000:-

Populärast!

Heldags-
paketet

I heldagspaketet är jag med från morgon till kväll. Förberedelser, first look, porträtt, bilder med barn/tärnor/best mans., vigsel, gratulationer, mingel, gruppbilder & under heeela middagen. En provfotografering innan bröllopet ingår. Ungefär 500 bilder levereras.

26.000:-

BRÖLLOPSFOTOGRAFERING

Här hittar ni förhoppningsvis svar på många av era frågor angående att ha med en bröllopsfotograf under er bröllopsdag!

Möten och kontakt

När ni väljer att boka mig som fotograf på er bröllopsdag brukar jag börja med att boka in ett kortare möte för att vi ska få lära känna varandra lite. Det kan vara så att ni inte har allt spikat ännu men isåfall dricker vi mest bara kaffe och pratar en stund! Har ni bokat mellan- eller heldagspaketet bokar vi sedan in ytterligare ett möte lite närmare bröllopet för att prata om dagen mer i detalj. Vi går igenom allt från vilken tid vigseln äger rum till vad som händer om det regnar och vems mormor som måste få vara med på alla gruppbilder. Beroende på var ni bor kan vi se var det passar bäst att ses: digitalt, hemma hos mig eller på platsen där bröllopet senare kommer äga rum. För att jag ska kunna svara på alla era funderingar kan det vara bra om ni skriver upp era frågor innan för att inte glömma något. Om ni ändå glömmer något, eller kommer på något i efterhand, går det självklart bra att maila mig när som helst!

Provfotografering

De flesta som hör av sig till mig säger att de inte känner sig särskilt bekväma framför kameran. Men vet du? Det går alltid superbra ändå! Om ni bokar heldagspaketet ingår dessutom en provfotografering, det vill säga en porträttfotografering som vi bokar in någon eller några månader innan er stora dag. Även i det lilla paketet och mellanpaketet går det att köpa till en provfotografering, då till en kostnad av 2500 kronor. Efter fotograferingen kommer ni förhoppningsvis känna er mycket tryggare, både för att ni övat framför kameran men också för att vi lärt känna varandra bättre! Platsen för provfotograferingen beror, precis som för mötena, på var ni bor och var bröllopet är. Det bästa är om vi kan ses där ni planerar att gifta er men om resvägen är lång får vi lösa det på annat sätt!

DSC_3150(3) 1.png
DSC_7403 1.png

Porträttfotografering

Har ni förslag på var ni vill bli fotograferade får ni jättegärna dela med er av era tankar så vi kan diskutera tillsammans. Önskar ni inte fotas på någon speciell plats så hjälper jag gärna till att se ut fina platser. Även om ni inte vet exakt plats så kanske ni har tankar om exempelvis ett stort härligt fält, en skog som ger lite lagom skugga eller en stig som leder mot vattnet. Utifrån dessa önskemål kan jag då försöka hitta platser som passar er! Ses vi för en provfotografering på platsen för ert bröllop bollar vi idéer innan men utforskar även olika platser när vi väl är där!

 

Jag brukar tipsa om hur ni kan stå för att ni ska få varians i bilderna och inte ha femhundra bilder där ni håller handen och pussas på samma sätt! För att underlätta för er kan det ändå vara bra att kika lite på andra bröllopsbilder på till exempel Pinterest eller Instagram. Ni behöver inte öva in några stela poser utifrån detta men det ger er ett hum om vad ni själva gillar. Vissa gillar bilder med hopp och spex och andra vill ha mer klassiska och uppställda bröllopsporträtt. Det här pratar vi också om under något av våra möten så att jag kan anpassa mina tips till just er! Bilder i rörelse behöver inte vara spexiga eller flamsiga utan kan vara att ni tillsammans går mot eller ifrån mig.

 

Ibland kommer jag be er att kolla mot mig, in i kameran, men oftast vill jag att ni kollar på varandra. Det är er stund! För naturliga leenden, eller gapskratt beroende på vad ni berättar, kan ni viska saker i varandras öron. Det kan vara allt från fina saker om varandra till roliga minnen ni upplevt.

 

Porträtten tar ungefär en till en och en halv timme, lite beroende på om ni vill fota er på olika platser samt om det krävs någon restid. Under sommaren spelar det egentligen ingen roll vilken tid på dagen fotograferingen sker men under hösten och vintern kan solen vara snabb ner vilket gör att det krävs lite mer planering. Värt att tänka på om ni väljer att fotografera er efter vigseln är att gästerna kan få vänta en stund och behöva underhållas medan ni är borta.

Gruppbilder

Alla vill såklart ha en bild tillsammans med brudparet! Kanske lämnar ni det åt gästerna själva eller så hjälps vi åt att styra upp bilder mer gästerna. Önskar ni en gruppbild med alla gäster på en och samma bild eller vill ni kanske gå iväg en liten stund och ta bilder med den närmsta familjen? Ni väljer! Under vigseln, minglet och middagen fångar jag alla gäster på bild så oavsett hur ni gör kommer ingen glömmas bort.

 

Om gruppbilder med familjen ska tas tar jag tacksamt emot en lista med de olika konstellationerna, alternativt att ni väljer ut någon som ansvarar för att ha koll. På så sätt går fotograferingen snabbt och smidigt! På listan kan det exempelvis stå "Brudparet med brudens föräldrar", "brudparet med brudens syskon", "bruden ensam med föräldrar och syskon" och så vidare. Det är också bra om toastmaster eller toastmadame i förväg informerat gästerna vad som sker så att ingen råkar åka vidare mot festlokalen innan bilderna tagits!

Middag

Jag har en del utrustning med mig och rör på mig mycket för att kunna fånga ögonblick och tal vilket gör att jag under middagen gärna sitter vid sidan av gästerna. En bröllopsdag är lång och för att jag ska hålla energin uppe kan det vara bra att mata mig lite! Jag behöver inte ha samma meny som gästerna men är tacksam för en vegetarisk varmrätt. Det underlättar då jag kan stanna kvar på middagen och inte missa något viktigt! Lunch brukar jag däremot ofta ta med mig själv och äta när ni äter lunch eller när det finns tid!

DSC_3150(3) 2.png
DSC_3150(3) 2-1.png

Golden hour

"Golden hour, vad är det?", tänker du kanske. Jo, det är det magiska ljuset som visar sig timmen innan solen går ner. Jag rekommenderar er att smita ut en stund under middagen för att ta några bilder i solnedgången. Tidpunkten för detta är alltså beroende av när solen går ner och förändras mycket från vecka till vecka. Om ni är sugna på en kort fotografering under golden hour kikar jag i förväg vilken tid den infinner sig på just er dag. Då kan ni meddela toastmaster eller toastmadame när de ska lägga in en liten paus i middagens program. Låt gästerna sträcka på benen en stund medan ni får några minuter för er själva! Tio minuter-en kvart räcker fint!


För att kika var solen går ner tar jag hjälp av appen SunTrackerAR. Ibland har man otur och då går solen ner bakom höga träd vilket tyvärr inte är optimalt. Så om ni befinner er vid er middagslokal kan ni ladda ner appen och testa själva, tryck på "AR" nere i menyn så ser ni var den går ner och när! Om träden är i vägen går det kanske att gå ut liiiite tidigare och fånga en lite tidigare golden hour! När jag dyker upp på bröllopsplatsen brukar jag självklart kolla detta, men om ni vill ligga steget före så finns som sagt appen till er hjälp! Den kan vara till hjälp även om ni planerar vigsel utomhus då det bästa är att ni har solen bakom er.

Om något inte går som planerat

Jag fotograferar alltid med mig dubbla kameror och dubbla minneskort ifall olyckan skulle vara framme. När jag kommer hem, oavsett vad klockan är, för jag över alla bilder på två hårddiskar så att det alltid finns en säkerhetskopia.


Avbokning som sker senare än två månader innan bröllopet debiteras med halva ordinarie paketpris. Bokningsavgiften betalas aldrig tillbaka om ni som par avbokar uppdraget, däremot finns möjligheten att byta datum. Vid sjukdom, olycka eller motsvarande oförutsedd händelse försöker jag hitta en likvärdig fotograf som kan utföra uppdraget. Hittas ingen ersättare, eller att ersättaren ej godkänns av er som brudpar, så återbetalas bokningsavgiften och ni behöver inte betala något ytterligare.

Resa och boende

Jag utgår från Norrtälje men reser gärna, så bor ni lite längre bort går det självklart att lösa! Milersättning tillkommer på paketpriset med 40 kr per mil alternativt biljettpris. Även kostnader för övernattning tillkommer om det krävs. Vid ett heldagsbröllop är jag på plats mellan 10.00 och 22.00 ungefär. Har jag bara en timme att köra hem är det såklart inga problem, med lite kaffe och bra musik så tar jag mig hem snabbt. Men ibland drar middagen ut på tiden och plötsligt är klockan 23.30. Har jag då två timmar att köra hem kan det bli kämpigt att hålla sig vaken! Om boende krävs kan vi diskutera det vid ett möte, får jag något att sova på och ett säkert utrymme att förvara min utrustning så är jag helnöjd!

DSC_3150(3) 2-2.png
DSC_3150(3) 2-3.png

Vad ingår?

Från dagen ingår alla era bästa bilder, högupplösta och redigerade. Jag väljer ut era bästa bilder bland tusentals bilder och ger varje bild några minuters kärlek i form av redigering. Bilderna får ni sedan tillgång till via erat egna lösenordsskyddade webbgalleri sex till åtta veckor efter bröllopsdagen. Den här länken kan ni enkelt skicka till familj och vänner som är lika sugna som er på att få se bilderna!

Hur går det till när vi vill boka?

Om ni funderar på att boka mig som er bröllopsfotograf kan ni höra av er till mig antingen genom att maila eller fylla i kontaktformuläret här på hemsidan. Berätta gärna lite kort om er, er bröllopsdag och vilket paket ni är intresserade av. Mina tre olika paket ser ni här nedan och alla priser är inklusive moms. Det första ni vill veta är såklart om jag är tillgänglig eller inte och därför svarar jag givetvis så snart jag kan. Om jag är ledig ert datum kan vi gå vidare med att boka in ett kort möte där jag går igenom mitt upplägg och ni får chansen att ställa frågor. Tänk på att vara ute i god tid när ni bokar fotograf! Ska du gifta dig sommaren 2023, boka nu för att vara säker på att få den fotograf ni vill ha!
En bokningsavgift på 20 % av paketpriset tas ut i förhand för att boka erat datum och den här summan dras sedan av på slutfakturan som skickas efter genomförd fotografering. Utöver detta ska ni också signera ett avtal gällande fotograferingen. När ni betalat bokningsavgiften och signerat avtalet är datumet ert och jag kan börja räkna ner dagarna tills jag får föreviga er dag!

Frame 98.png

KONTAKTFORMULÄR BRÖLLOP

Välj ett alternativ
bottom of page